Kontroverzní témata ve výživě

3 hodnocení
 
Efekt lupa
 

Termín webináře: připravujeme pro vás nový termín

Délka webináře: 90 minut 

Kapacita: 30 osob

Informace o webináři: 

Souhlasili byste s tvrzením: “Co odborník na výživu, to jiný názor?”  

Máte pocit, že se názory na témata z oblasti výživy neustále mění a je čím dál více otázek, na jejichž odpovědích se odborníci neshodnou? Zajímá vás, jaký postoj k těm nejčastějším z nich mají a jak by vám na ně odpověděly nutriční terapeutky, které ze svého titulu vzdělání/dosažené odbornosti nesou za své rady zodpovědnost - na rozdíl od redaktorů mediálních článků a lidí na sociálních sítích?

Dostupnost Skladem
Cena 314,05 Kč bez DPH
380 Kč    
Kód produktu 323
Kategorie Webináře
 

Nutriční terapeutky z Pebla pro vás vytvořily webinář, kde srozumitelně a prakticky rozeberou ta nejčastější kontroverzní témata, o kterých se často mluví a polemizuje. Veškerá svá tvrzení staví na ověřených a vědecky podložených informacích a zaručují, že jsou v souladu s aktuálním doporučením odborných společností. Zároveň ale myslí i na to, že jídlo by vždy mělo být potěšením a přinášet radost.

Žádný marketing, žádný prodej doplňků stravy, pouze zdravý pohled na zdravý životní styl a odpovědi na otázky v souvislostech.

O jaké otázky jde? 

Které sladidlo je nejzdravější? 

  • Má smysl nahradit cukr jiným sladidlem? Jakým? 
  • Jsou umělá sladidla vhodná? 
  • Jaké sladidlo vybrat, když sladím hodně nebo sladím málo?
     

Na jakém tuku smažit? 

  • Proč je důležitý správný výběr tuku? 
  • Jaký tuk vybrat na vaření a jaký do studené kuchyně? 
  • Jaký tuk si (ne)mazat na pečivo. 

Mají superpotraviny smysl? 

  • Čím se odlišují superpotraviny od běžných potravin? 
  • Který druh ovoce je superpotravinou? 
  • Superpotraviny v kontextu celého jídelníčku. 

Je dobré nahrazovat normální jídlo tekutou stravou? 

  • Výhody a nevýhody tekuté stravy. 
  • Pro koho jsou vhodné přípravky, které nahrazují běžnou stravu? 
  • Jsou tyto přípravky pro mě? 

Jaká dieta je nejlepší na hubnutí? 

  • Jaký trik je společný všem účinným redukčním dietám? 
  • Má smysl počítat si snědené kalorie? 
  • Jak efektivně podpořit hubnutí? 

 

Lektorky: 

Mgr. Simona Fajmonová a Mgr. Lucie Schöppelová 

Lektorky Simona a Lucka jsou nutriční terapeutky se specializovanou způsobilostí. Vystudovaly lékařskou fakultu v oboru nutriční terapeut a následně v navazujícím magisterském oboru nutriční specialista. Už 4. rokem se podílejí na vývoji a realizaci projektu Peblo, který se snaží lidem podat pomocnou ruku a usnadnit jim cestu za zdravým životním stylem. 

Kdo je nutriční terapeut? 

Nutriční terapeut je nelékařský zdravotnický pracovník dle zákona č. 96/2004 Sb., o nelékařských zdravotnických povoláních. Prošel vysokoškolským či vyšším odborným vzděláním, které zahrnuje několik oblastí, jako jsou zejména: 

  • preklinický základ (anatomie, fyziologie, biochemie, farmakologie aj.) 
  • vnitřní lékařství 
  • výživa v ochraně a podpoře veřejného zdraví 
  • léčebná a klinická výživa 
  • základy potravinářského zbožíznalství a technologií 
  • obecná a nutriční toxikologie 

 Zdroj: ČESKÁ ASOCIACE NUTRIČNÍCH TERAPEUTŮ.  Kdo je nutriční terapeut? [online]. 30.4.2020 [cit. 2020-04-30]. Dostupné z: https://www.cant.cz/o-nas/#kdojenutricniterapeut 

POKYNY K OBJEDNÁNÍ:

Pro webinář prosím zvolte osobní odběr a platbu kartou.

Po zaplacení webináře Vám na uvedený e-mail přijdou pokyny k jeho absolvování.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: